Nyheter

Det är dags för vårstäddag söndag 28 april, kl 11-13. Alla våra växter behöver jord och ny näring för att trädgården ska återfå sin glans, trots den torra sommaren i fjol. Gräsfrön och ny sand till sandlådan beställt.

Containern på 20 kubikmeter anländer på fredagen.

Portombuden planerar arbetet. Korv, kakor, kaffe och saft fixar 73:an.

 

… och även i trädgårdsgruppen

Det är en skön känsla av att ”komma hem” när man går in på vår vackra och välskötta gård i BRF Sjöstaden tack vare föreningens trädgårdsgrupp. Och så vill vi att det ska vara även framöver.

Därför är vi nu i akut behov av fler medlemmar i trädgårdsgruppen.

Det skrev vi i höstas och det gäller även i dag. Några medlemmar har anslutit sedan dess. Men vi behöver vara fler.

Du som är intresserad och tycker att vi ska fortsätta att ha en fin och vacker utemiljö, kom och hjälp oss när du har tid och lust. Vi behöver fler engagerade och inspirerade medhjälpare i trädgårdsgruppen. Inga krav på förhandskunskaper eller ”gröna fingrar”.

Gruppen har ca 4-5 träffar/år, bland annat inför städdagarna, där vi diskuterar vad som behöver göras, och hur trädgården bäst sköts och utformas.

 

Låt oss prata mer om … trädgården

Hur ska vi sköta trädgården framöver och kan den bli ännu finare? Det vill vi i styrelsen höra dina idéer om. Vi kan väl börja prata under fikat på städdagen. Och sedan tar vi upp det som en diskussionspunkt efter årsmötet den 14 maj.

Om det inte finns tillräckligt många som vill göra insatser i trädgården kan vi tvingas sänka ambitionsnivån.

 

Planeringen för att installera solpaneler återupptas nu när våren och värmen är på väg.

Det börjar som tidigare meddelats med målning av taket där panelerna är tänkta att monteras – Tengdahlsgatan 40-44 mot gården. Det är ett idealiskt ställe för solpaneler enligt kommunens ”solkarta”.

CC Plåt&Tak sköter målningen och har planerat in den till 13-17 maj. Informationslappar kommer att sättas upp i portuppgångarna.

Det blir också ommålning av skadade delar på taket till Tengdahlsgatan 44.

Medlemmar som har balkonger och terrasser i dessa uppgångar uppmanas av målarfirman att ta in känsliga möbler eftersom taket ska spolas rent under högtryck och färgflagor kan falla ner. De som bör högst upp kan få presenningar för att skydda möbler och blommor.

 

Föreningen gick över till ett nytt tv-abonnemang med Telenor den 1 april. Vi hoppas och tror att det tekniska fungerar. Men för de 27 medlemmar som hade privata digitala abonnemang - "TV Bas" eller "TV Flex" - kan det vara värt att se till att Telenor inte fortsätter att ta ut samma månadsavgift som tidigare.

Några av de medlemmar som betalar Telenors räkningar via autogiro har nämligen upptäckt att företaget inte tagit bort eller sänkt månadsavgiften automatiskt som utlovat.

De medlemmar som tidigare betalade för "TV Bas" ska inte betala något alls från den 1 april. De som tidigare betalade full avgift för "TV Flex" ska betala 149 kr/mån från 1 april.

Om man upptäcker att Telenor tagit ut fel avgift krävs att man ringer till 020 222222, Fakturafrågor, och ser till att det ändras.

Det är inte ens säkert att det räcker med ett samtal. En medlem ringde och fick Telenor att sänka avgiften för april. För att några dagar senare upptäcka att Telenor planerade att åter dra full avgift för TV Flex för maj!

Styrelsen har även tagit upp detta med Telenors fastighetsägarservice, som lovat gå igenom samtliga privata abonnemang i föreningen och se till att allt blir rätt automatiskt från 1 april. Men eftersom detta uppenbarligen inte fungerat för alla skickar vi ut denna varning.

Här nedan tidigare information på hemsidan om avgifterna för de 27 medlemmar som haft privata digitala abonnemang.

 

Nya tv-avtalet med Telenor sparar pengar för några medlemmar

Det har kommit frågor om vad föreningens nya tv-avtal med Telenor med digitala tjänster innebär för de medlemmar som redan abonnerar på dessa tjänster.

Enligt Telenor är det 27 medlemmar som i dag har de digitala abonnemangen "TV Bas" eller "TV Flex" med HD-kanaler och "Telenor Stream".

+ De medlemmar som har TV Bas i dag slipper betala månadsavgiften från 1 april när föreningens gruppavtal på just TV Bas går igång. Abonnemangspriset är 199 kr/mån i dag, och just i dagarna har det kommit brev från Telenor om att det höjs till 219 kr. Månadsavgiften ska enligt Telenor tas bort automatiskt. De medlemmar som har TV Bas i dag kan dock ringa Telenor om de vill ha en ny box.

+ De medlemmar som har TV Flex i dag, med åtta favoritkanaler typ internationella nyhetssändningar, får månadsavgiften sänkt från 1 april. Månadsavgiften ligger i dag på 279 kr/mån, och ska höjas till 299 kr. Den nya månadsavgiften blir 149 kr. De medlemmar som har TV Flex bör dock ringa Telenor, inte bara om de vill ha en ny box utan också för att försäkra sig avgiftssänkningen. (Telenors olika avdelningar är dåligt samordnade och har gett olika uppgifter om denna avgift. Den uppgavs till 129 kr på det första utskicket).

OBS. Ovanstående information berör endast de 27 medlemshushåll som abonnerar privat på extratjänster från Telenor.

Några medlemmar i föreningen har oförklarligt drabbats av stopp i bredbandet under drygt en vecka.

Ownits kundservice, som normalt fungerar utmärkt, hävdade först att det var medlemmarnas routrar som havererat. När de beställde en ny från Ownit och kopplat in den fungerade wifin en halvtimme, sedan var det stopp igen.

Ownit krävde att de drabbade medlemmarna skulle acceptera att betala för att en tekniker skulle komma och felsöka på plats.

Det tog flera dagar att få Ownit att inse att problemen hos flera medlemmar var sammankopplade, och ta itu med det på allvar.

Efter drygt en vecka fick Ownit igång bredbandet igen. Och det fungerar åter med de gamla routrarna. De medlemmar som köpt ny router kan nu skicka dem tillbaka.

Någon trovärdig förklaring till avbrottet har vi inte fått ännu.