Nyheter

I det gruppabonnemang på tv-kanaler vi har med Telenor sedan våren 2019 ingår även "Telenor Stream". Det gör att varje medlem kan titta på "föreningens tv-kanaler" var man än befinner sig i EU.

Vi fick alla information från Telenor om den här möjligheten när föreningen förhandlat fram det nya avtalet, men det är möjligt att några glömt bort det. Därför kan det nu i semestertider vara värt att påminna om möjligheten.

Genom att installera appen "Telenor Stream" kan vi utan kostnad få tillgång till alla de 17-18 kanaler som ingår i föreningens basabonnemang. De kan man sedan titta på i mobilen. Eller i tv:n med hjälp av Chomecast eller Apple TV om man har tillgång till wifi eller mobilt bredband. Den som har wifi i fritidshuset kan skippa tv-abonnemanget och se tv via föreningens tv-kanaler.

För att kunna installera appen krävs bara att man har ett kundnummer hos Telenor. De som beställde den fria digitalboxen när det nya abonnemanget börja gälla fick samtidigt ett kundnummer. Men om man glömt bort det eller inte skaffade någon box kan man lätt få ett kundnummer genom att ringa till Telenors support och anger namn och adress, tel 020 222222.

 

Det råder parkeringsförbud på föreningens gård. Medlemmar har bett oss påpeka att det även bör gälla för elsparkcyklar.

Vi har alltfler cyklar på gården, från små trehjulingar till stora lådcyklar. Då behöver vi inte hyrda elsparkcyklar här också.

Medlemmar har på eget bevåg börjat dra ut cyklar som lämnats ut på gatan. Det ska de väl inte behöva göra.

Avståndet från gatan in till bostaden är inte så långt till någon av föreningens portar.

Därför är det bra om vi innefattar elsparkcyklar i parkeringsförbudet. 

Vid 13-tiden på onsdagen satte Trygga Hiss' montörer igång hissen i 42:an igen.

Det trasiga brythjulet har reparerats och monterats på plats.

Övriga delar i hissen har kollats och fungerar bra, enligt montörerna.

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har gjort en inspektion av föreningens skyddsrum.

Det är förrådsutrymmena längst ner i 77:an, 79:an och mellan 42:an och 44:an som är planerade att användas som skyddsrum vid behov. 

Där finns ventilationsrör, filter, fläktskåp, toalettutrustning mm i särskilda utrymmen.

MSB:s kontrollant gav oss Godkänt och ansåg att allt såg ovanligt bra ut. Nästa inspektion görs enligt plan om tio år. 

Anneli Hansén i 77:an har bett oss publicera det här brevet till alla medlemmar efter raderna i SjöstadsNytt om husdjur:

Jag, Anneli, på Tegelviksgatan 77 har en liten brun Cavapoo valp på 14 veckor, Baloo.

Jag, Baloo, (och min ägare Anneli) gör allt jag kan för att försöka hinna ut och göra mina behov utanför gården. Det är lite svårt än för jag hinner inte så långt även om min matte Anneli är ute med mig väldigt mycket. Jag är sedan två veckor rumsren och vill ut så fort som möjligt. Hoppas det är ok om det blir någon gång på gården så länge tills jag kan hålla mig lite längre. Hoppas det också är ok att på morgonen runt 06 och på kvällen runt 22.30 att jag inte är kopplad den lilla stunden jag bara går ut och kissar för natten.

Min matte plockar alltid bort allt och på sikt ska jag även på morgonen och kvällen hinna bort från gården. Har som sagt full förståelse för er som har barn och även andra som inte uppskatttar detta. Hoppas ni kan ha lite förståelse så länge vi är valpar. Kom gärna fram till mig om ni funderar över något eller om ni har lite tips på något😊.

Tack från Baloo och Anneli