Bostadsrättsföreningen Sjöstaden ligger i kvarteret Cigarren 2 i Norra Hammarbyhamnen på Södermalm. Föreningen består av 131 lägenheter belägna längs med Tegelviksgatan 71 – 79 och Tengdahlsgatan 40 – 44.

Området
Mycket har hänt sedan vattnet släpptes på i kanalen 1925. Hammarby Sjö är 4,7 meter lägre än tidigare och stora delar av dagens bebyggelse ligger på utfylld sjöbotten.

Norra Hammarbyhamnen är nu bebyggt, utmed kajen fram till Danvikstullsbron, med framförallt bostadshus, men även med några kontorsfastigheter. Kvar från den gamla tiden är Barnängens herrgård och den Hovingska malmgården.

Området är lugnt med nära promenadavstånd till söders puls med stort serviceutbud och närhet till många restauranger, caféer, barer, apotek och butiker. Här finns bra bussförbindelser till bl.a. Slussen, Skanstull, Södra station och vidare till Norrtull. Omgivningarna bjuder in till fina promenader längs Danvikskanalen och Barnängsbryggan, där man med färjan över kanalen tar sig till Hammarby sjöstad. Därifrån är det inte långt till långt till Naturen och Nackareservatet.