Nyheter

En kofot, modell XXL, har hittats i buskagen utanför 75:ans port. Ett utmärkt verktyg för att bryta upp de mest hårdföra cykellås.

Vi får tacka de lekande barnen som hittade kofoten och slagit larm. Kofoten är omhändertagen. De tjuvar som placerat den i buskarna inför en stöldturné någon kommande natt kommer att bli besvikna.

Det är inte första gången verktyg som kan användas vid inbrott eller stölder har upptäckts i buskage i kvarteren runt vår förening. Vi har kontaktat polisen men där finns inga resurser för att bevaka vår gård.

Därför blir det upp till oss medlemmar att i största möjliga mån se till att cyklarna placeras i cykelrummen och att annat stöldbegärligt tas om hand innan tjuvarna kommer.

Nu har det kommit, brevet med den nya portkoden som gäller från 1 oktober.

Det är på Nordstadens avgiftsavi för okt-dec som portkoden finns högt upp till vänster.

I brevet ingår också elräkningen för 25 maj - 24 augusti som dras på oktoberräkningen.

 

En bild säger inte allt. Den här bilden kan inte förmedla hur illa det luktade i 75:ans trapphus måndag morgon.

Det var stopp i sopsugsrören i 75:an i helgen. Det var INTE stopp i 40:an. På luckorna i 75:an fanns tydliga anvisningar om att använda 40:ans soprör.

Men några medlemmar verkar ha tyckt att det är för stor ansträngning att bära sina soppåsar de få metrarna till ett fungerande soprör utan släppte dem i stället på golvet.

I styrelsen har vi suttit i telefonkö till Envac, som sköter sopsugen såväl lördag, söndag som måndag för att felanmäla stoppet. Men först på måndag agerade Envac på allvar och skickade någon för att rensa rören. 

Under tiden hann det bli stopp även i ett av sopsugsrören i 40:an.

Någon rapport om vad som orsakat stoppen har vi inte fått fran Envac. Men det räckte att lyfta några soppåsar för att upptäcka att flera påsar hade träpinnar och kartonger som stack ut. Det räcker att någon av dem sätter sig på tvären för att det ska bli tvärstopp.

Det finns inget att skylla på varför man lämnar soppåsar på golvet. Däremot finns det massor av argument varför man ska låta bli att skapa otrivsel för sina grannar.

I återvinningsrummet/miljörummet så finns möjligheter att lämna saker som kan återbrukas av medlemmar. Vid flera tillfällen har dock mindre lämpliga saker lämnats. Senast denna vecka har läkemedel (hela tablettkartor) samt hygienartiklar lämnats, vilket anses olämpligt.

/Styrelsen

Helgen 15-17 oktober är det dags för alla medlemmar att byta filtren i sin lägenhet. Samtidigt som det är höststädning i föreningen.

Filtren finns bakom de tjocka elementen med ventilationsluckor i lägenheten (se bilden). De är avgörande för ventilationen och för att utsugen i kök och badrum ska fungera. Senast filtren byttes var hösten 2016, och då klarade vi det på egen hand och sparade tiotusentals kronor åt föreningen. Medlemmar som hade svårt att klara det fick hjälp av styrelsen, portombud eller grannar.

Det handlar totalt om närmare 500 filter som ska bytas. Filtren kommer att kunna hämtas i samlingslokalen Snäckan fredag, lördag och söndag 15-17 oktober, och de gamla filtren läggs i en plastsäck och slängs i en container på gården.

Styrelsen hoppas att alla medlemmar planerar för att kunna delta.

Den som inte har möjlighet att vara hemma dessa dagar måste lämna en nyckel i tuben i ytterdörren och meddela sitt portombud eller styrelsen.

Bilden visar var spännena sitter bakom elementen, ett på varje sida om filterlådan. De pressas utåt, sedan går det att fälla fram elementet för att byta filter.

Mer information kommer närmare den kombinerade ”filterbytardagen” och städdagen.