Nyheter

Semestertider är också goda tider för inbrottstjuvar. En medlem i föreningen har sett oroande signaler på att det kan förberedas lägenhetsinbrott.

Det har lagts föremål i postboxen som är ett klassiskt test på om brevlådan töms eller om medlemmen är bortrest.

Vi vill därför uppmana alla att se till att porten stängs när vi går ut eller gå in. Undvik att släppa in okända i porten.

Viktigt också att be någon tömma brevlådan när vi är bortresta och att stoppa utbärningen av dagstidningen.

I samlingslokalen Snäckan och i de båda tvättstugorna finns det nycklar för att kunna öppna altandörrarna eller fönstren. Men nu har två av de tre nycklarna försvunnit.

Det är nyckeln i Snäckan, märkt "S", och nyckeln i Tvättstuga 1, märkt "TV", som är borta. Normalt sitter S-nyckeln på en liten bräda tillsammans med en "TG"-nyckel upphängd på en av krokarna i hatthyllan. TV-nyckeln sitter i vanliga fall på en likadan bräda i tvättstugans garderob.

Om du råkat få med dig någon av dessa nycklar och hittar dem är vi tacksamma om du stoppar den i ett kuvert och lägger den i föreningens postlåda i 71:ans port.

Vi har nu låtit göra nya nycklar och satt fast dem på sina "brädor". De kan ju behövas om värmen kommer tillbaka. Nyckeln i Tvättstuga 1 kan också användas i Grovtvättstugan.

Glöm inte att både stänga OCH låsa dörren/fönstret, och sätta på "spärrsnöret" på altandörren efteråt.

 

Fem av de sex laddplatserna i garaget är redan uppbokade. De har gått åt snabbare än styrelsen räknat med.

Den medlem med garageplats som är först med att höra av sig till styrelsens ansvarige, Patrick Borg, om övergång till elbil får den sista platsen.

Laddplatserna finansieras med en extra avgift på 225 kr/mån för elbilsägarna utöver elförbrukningen vid laddning. Det blir en bra affär för elbilsmedlemmen, för föreningen och för klimatet.

Styrelsen kommer under hösten att utreda kostnaden för att installera ytterligare några laddplatser. 

Den hörs inte, men "elfabriken" på föreningens tak slår produktionsrekord varje månad. Solpanelerna har hittills i år producerat drygt 19 500 kilowattimmar el. Med ett elpris på cirka 1:50 kr/kWh innebär det många tusenlappar i besparing.  

I april producerades 4 264 kWh, i maj 5 133 och i juni 5 919 kWh. Dagsrekordet hittills nåddes lördag 13 juni med 239,95 kWh.

Kommer elfabriken att slå nya rekord under juli? Det kan vi följa dag för dag, timme för timme, på föreningens hemsida. Klicka på solen längst upp till höger på startsidan på datorn, eller längst ner bland länkarna på mobilen.

https://monitoringpublic.solaredge.com/solaredge-web/p/site/public?name=BrfSjostaden&locale=en_US#/dashboard

På "solsidan" berättas också att solelproduktionen hittills motsvarar 8,5 ton i utsläpp av koldioxid om elen i stället hade producerats fossilt.

 

Många fler av oss kommer att njuta av sommaren hemmavid. Då blir det extra viktigt att vi tar hänsyn till vararandra.

Flera sittgrupper har fixats fram av medlemmar där vi kan mötas över generationerna, helt i enlighet med rekommendationerna.

Det finns inte något förbud mot att grilla på balkongen. Men vi ber alla att tänka på grannarna när det är dags. Och grannar som störs av grillångorna ber vi på påpeka det för grillarna på ett hänsynsfullt sätt.