Nyheter

Det är tråkigt att vi haft två incidenter på kort tid i 44:an.

I onsdags eller torsdags (20-21 juli) har någon kastat mat i trapphuset i 44:an, möjligtvis nedkastat genom trappschaktet. Det rörde sig om choklad/fudge/blåfärgad smält karamell på både räcken ner till källarplan och golvet längst ned. Vem var det som inte gillade desserten?

På söndagen den 24 juli har någon krossat rutan till dörren mot innergården i 44:an. Detta skedde mellan klockan 14.00-16.00. Har någon sett vem som gjorde detta tar styrelsen gärna emot information så vi kan få detta lagat utan att det drabbar medlemmarna.

V34 kommer vi påbörja bytet av radiatorventiler och termostater i 77an och 79an som vi informerat om tidigare. Arbetet kommer utföras av Robban Berntsson på Myrängens rör, som jobbat med föreningen i många år.

 

Robban kommer påbörja arbetet måndag V34 (22/8) och i port 77. Han räknar med att det tar 3-5 dagar per port, men eftersom status på nuvarande ventiler och termostater är okänt så kan det ta längre eller kortare tid. Vi räknar därför med att i slutet av V34 eller början V35, kommer han påbörja jobbet i 79an.

 

Jobbet utförs dagtid med start kl 8:00. Vi vill därför att ni lägger en nyckel i ytterdörrens tub om ni inte är hemma dagtid dessa veckor. Glöm inte att plocka bort framför elementen så Robban lätt kan komma fram och göra bytet.

 

Har ni frågor kring detta så får ni gärna maila styrelsen på:

 

Ha en riktigt skön och fin sommar!!

 

BRF Sjöstadens styrelse

På Källbacken 7 i Mälarhöjden står denna cykel som är märkt att den tillhör någon i föreningen. Den står där olåst. De som bor på adressen meddelar att den stått där i två veckor. Känns den igen finns den där att hämta.

En medlem konfronterade en man nu under morgonen 23 juni som försökte ta sig in i våra portar från innergården. Det verkade som om han hade den förra koden då han inte kom in. Mannen gick även och inspekterade cyklarna. När medlemmen frågade vad han gjort här ville han inte uppge detta och han blev avhyst från gården.

Vi misstänker att detta var någon form av rekognosering inför midsommar. Det är bra om alla är extra uppmärksamma under sommaren och ställer frågor till personer på gården som ni inte känner igen. Då märker de att de blivit iakttagna och det kan räcka för att förebygga eventuella tillgrepp.