Nyheter

Bildäck och registreringsskyltar stulna

Minst åtta bildäck och registreringsskyltarna på en bil fick tjuvarna med sig från garaget i natt.

Tjuvarna tycks ha tagit sig in i garaget genom att följa efter någon medlem som körde in utan att kolla om någon följde efter. Det finns ingen åverkan på garageporten enligt Una Portar som undersökte porten under torsdagen.

Det var sedan lätt för tjuvarna att ta sig ut. De öppnade garageporten med den manuella öppnaren.

Una Portar har nu satt ett hänglås på den manuella öppnaren och lagt koden i elskåpet till porten för att försvåra för tjuvar att ta sig ut.

Om vi vill göra det svårare för tjuvar att ta sig in i garaget måste vi alla hjälpas åt och vänta tills porten stängts innan vi kör ner i garaget eller bort från garaget. Om man kör ner utan att vänta på att garageporten gått igen helt och hållet kan vem som helst köra fram mot porten så öppnas den igen.

Möjligheten att öppna manuellt behövs vid elavbrott för att kunna ta sig ut med bilen ur garaget. Nu krävs det fastighetsnyckel, som endast styrelsen har tillgång till, för att ta sig in i elskåpet och få tag på koden. Styrelsen får diskutera hur de medlemmar som har garageplats ska få information om koden.

Tjuvarna tyckte uppenbarligen att de hade god tid på sig. De lyfte en bil med domkraft och plockade av hjulen, och sedan sänkte de ner den på ett par däck som låg hos en annan medlem längre in i garaget.

De tog med sig däcken från en annan bil som låg lösa i garaget. De skruvade av båda registreringsskyltarna på en tredje bil.

Inbrottet är polisanmält av föreningen. Och stölden av registreringsskyltarna är polisanmäld av den medlem som drabbats.