Nyheter

Vattenläcka = Flera månader av elände

En medlem upptäckte en vattenläcka under kylen och frysen när han kom hem från semestern. Flera månader av elände följde.

Ett fuktmätningsföretag anlitades via föreningens försäkringsbolag. Överbelupna med jobb. Anländer efter några veckor. Konstaterades fukt i betonggolvet och vägg. Saneringsföretag rev upp parkett och vägg. Firma ställde upp dånande torkfläktar några veckor. Förhandling med medlemmens försäkringsbolag om ny parkett.

Nytt golv är ännu inte på plats.

Visst är det trevligt att få is i punschen utan att öppna frysdörren, eller bubbelvatten direkt i kylens dörr. Men om slangen från vattenkranen på andra sidan köket lossnar…

Försäkringsbolag larmar om ökning av dyra fuktskador från kök med kylar, frysar och kaffemaskiner direktkopplade till vattenledning.

Vitvaruföretagen vill naturligtvis sälja på oss alltmer avancerade apparater till allt högre priser. Men de ökade riskerna får kunden bära.

För föreningen innebär vattenskador kostnader för självrisken upp till 50 000 kronor. För medlemmen en mindre självrisk med desto mer elände.

Kolla alla vattenledningar. Stäng av kopplingar till diskmaskin, kyl/frys, kaffemaskiner när du åker bort. Och fundera gärna ett varv till hur viktigt det är med snabb is i punschen.