Nyheter

Filterbyte + Städdag 15-17 okt

Det drar ihop sig. Helgen 15-17 oktober är det stora filterbytarhelgen OCH höststäddag. Den stora containern anländer på fredagen, och på fredagseftermiddagen finns också de närmare 500 filtren på plats för utdelning till alla medlemmar.

Styrelseledamöter finns på plats för att dela ut filter och plastsäckar för de smutsiga filtren, som ska läggas i containern.

Den tidigare styrelseledamoten Ulla Falkmarken hade som tur var sparat anteckningarna från filterbytet 2016, så vi har koll på hur många filter som behövs till nästan varje lägenhet.

Filtren finns bakom de tjocka elementen med ventilationsluckor i lägenheten. De är avgörande för ventilationen, och för att utsugen i kök och badrum ska fungera är det viktigt att filtren byts i alla lägenheter.

Medlemmar som inte klarar bytet själva kan höra av sig till portombudet i sin port.

Med hjälp av portombud, grannar och styrelse ska vi klara det här som vi gjorde förra gången.

Styrelsen hoppas att alla medlemmar planerar för att kunna delta.

Den som inte har möjlighet att vara hemma dessa dagar måste lämna en nyckel i tuben i ytterdörren och meddela sitt portombud eller styrelsen.

Bilderna visar var spännena sitter bakom elementen, ett på varje sida om filterlådan. De pressas utåt, sedan går det att fälla fram elementet för att byta filter.

Filtren kan hämtas:

Fredag 15 okt kl 16-19. Lördag 16 okt 12-15. Söndag 17 okt 10-13.

 

”Normal” städdag har vi sedan söndag 17 okt kl 11-13.

Coronareglerna är borttagna och vi kan åtminstone delvis återgå till det normala på våra träffar.

Det är 79:an som står för fikat och samkvämet efter vår gemensamma arbetsinsats. Portombuden planerar för städningen inomhus och trädgårdsgruppen leder arbetet på gården.