Nyheter

Planera för stora Filterbytardagen

Helgen 15-17 oktober är det dags för alla medlemmar att byta filtren i sin lägenhet. Samtidigt som det är höststädning i föreningen.

Filtren finns bakom de tjocka elementen med ventilationsluckor i lägenheten (se bilden). De är avgörande för ventilationen och för att utsugen i kök och badrum ska fungera. Senast filtren byttes var hösten 2016, och då klarade vi det på egen hand och sparade tiotusentals kronor åt föreningen. Medlemmar som hade svårt att klara det fick hjälp av styrelsen, portombud eller grannar.

Det handlar totalt om närmare 500 filter som ska bytas. Filtren kommer att kunna hämtas i samlingslokalen Snäckan fredag, lördag och söndag 15-17 oktober, och de gamla filtren läggs i en plastsäck och slängs i en container på gården.

Styrelsen hoppas att alla medlemmar planerar för att kunna delta.

Den som inte har möjlighet att vara hemma dessa dagar måste lämna en nyckel i tuben i ytterdörren och meddela sitt portombud eller styrelsen.

Bilden visar var spännena sitter bakom elementen, ett på varje sida om filterlådan. De pressas utåt, sedan går det att fälla fram elementet för att byta filter.

Mer information kommer närmare den kombinerade ”filterbytardagen” och städdagen.