Nyheter

SL backar - 76:an blir kvar på Södermalm. Men 66:an försvinner från Barnängen

Protesterna mot att ta bort 76:an från Södermalm gav resultat. SL backar och inför linje "76X", från Norra Hammarbyhamnen till Radiohuset. Men 66:an försvinner från Barnängen.

SL skyllde på att det blev "hållplatsbrist" vid Slussen efter att Guldbron öppnats som motiv för att göra 76:an till en Östermalmsbuss. Men efter protester från de boende och flera lokalpolitiker har kommunledningen fått SL-ledningen att i all hast uppfinna en ny busslinje. Den är så ny att det inte finns någon tidtabell och inte går att hitta på SL:s reseplanerare på nätet.

Så här informerar SL om den nya busslinjen på sin hemsida:

"Linje 76X är en tilläggsbuss till busslinje 76, vars körväg ändras från och med 26 oktober.
Linje 76X går mellan Ljusterögatan och Radiohuset i båda riktningarna. Linjen är inte kopplad till någon tidtabell och är inte sökbar i reseplaneraren.

Avgångar från Ljusterögatan sker mellan ca kl 06.20 och 20.00. Avgångar från Radiohuset sker mellan ca kl 06.30 och 21.00. Turtätheten ligger på 10-15 minuter. 
Gemensamma hållplatser för byte mellan 76 och 76X är Radiohuset och Berwaldhallen. I riktning mot Radiohuset angörs hållplats Slussen på läge C som ligger på Hornsgatan. I riktning mot Norra Hammarbyhamnen angörs inte hållplatserna Slussen och Nytorgsgatan."

Däremot har SL inte brytt sig om protesterna mot omdragningen av 66:an än så länge.

Buss 66 kommer inte längre att gå till Barnängen, utan ha Norra Hammarbyhamnen som ändhållplats.

Här linjedragningen enligt SL:s hemsida:

66 Reimersholme - Zinkensdamm - Södra station - Medborgarplatsen - Norra Hammarbyhamnen
Linje. Gäller 2020-10-26 till 2020-12-12