Nyheter

Gemensam el kommer i oktober

Arbetet med att installera gemensam el i föreningen kommer att bli av den 6-9 oktober, meddelar Infometric som har uppdraget att sköta övergången.

Elmätarna till varje lägenhet ska bytas och det kommer att bli korta strömavbrott. Men hantverkarna behöver inte komma in i någon lägenhet eftersom mätarna sitter i Elrummet i respektive trapphus. Lappar som förvarnar om elavbrottet kommer att sättas upp i trapphusen när det är dags.

När de gamla elmätarna tagits bort upphör medlemmarnas enskilda abonnemang och övertas av föreningens fastighetsabonnemang. Det är med Telge Energi. Föreningen kommer senare att upphandla elleverantör, som vi hoppas kan ge ett lägre pris när vi köper el för samtliga lägenheter.

Övergången till gemensam el som godkändes på årsstämman innebär i första hand att vi medlemmar slipper de fasta avgifterna på elräkningen, som uppgår till drygt 1 200 kr/år inräknat avgifterna till elnätsföretaget och elhandelsföretaget plus moms.

Föreningen tar ett abonnemang för samtliga lägenheter, men varje medlem fortsätter betala för sin elförbrukning. Medlemmarnas elräkning läggs på månadsavgiften.