Nyheter

Kajlampa försvunnen - för alltid

På föreningens husfasader mot kajen finns två stora lampor på varje hus. Men på 44:ans ena hörn har det bara synts hål efter en lampa - och efter flera års påpekanden och tjat på kommunen är nu resultatet att hålen fyllts igen och målats över av Stark Fasad.

Styrelsen har jagat ansvariga på kommunen åtminstone sedan 2016 för att få en lampa på plats. Vi vill inte ha några hål i de enstegstätade fasaderna.

Kommunen har hänvisat till sina entreprenörer, som begärt ritningar på våra hus. Och när vi gett dem uppgifter har vi inte fått några svar.

Först när vi i våras hotade med att fylla igen hålen i fasaden blev det lite fart på kommunens handläggare och den ansvariga firman "ONE Nordic". Det upptäckts att en ny lampa hade beställs. En bild på lampan översändes per mejl.

Men det blev ändå ingen montering av lampa.

När vi meddelade kommunen att Stark Fasad anlitats för att fixa fasadhålen skickades montörer från ONE. Väl på plats fick vi ett nytt mejl. "Fasaden är för kexig" för att sätta upp en lampa.

Slutresultat: Kommunen har gett upp planerna på att sätta upp en ny lampa. Stark Fasad har den här veckan fyllt igen hålen och målat, samtidigt som man fixat några andra skador på fasaderna.