Nyheter

Protesterna räckte inte till - Nu byts gatsten mot betongplattor för 8 miljoner

Det var många som protesterade när politikerna för ett par år sedan meddelade att stora delar av gatstenen längs kajen skulle rivas upp och ersättas med betongplattor till en beräknad kostnad på 8 miljoner kronor. När projektet inte genomfördes innan valet var vi många som hoppades att det var skrinlagt.

Men nu meddelar kommunen på uppklistrade lappar i portarna att arbetet med "ny beläggning" med betongplattor intill husen startar i slutet av maj och ska pågå till i höst, oklart när.

Stenarna lades för hand sommaren 1997, från Danvikstull till Skanstull. Ett imponerande arbete av stenläggarna gav oss en beläggning som skulle kunna hålla hundratals år. Det är inte känt hur mycket det arbetet kostade för kommunen.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén har motiverat bytet till betongplattor med att "många cyklister reagerat" och klagat på att fotgängare går på cykelbanan.

– Det är ett problem med fotgängare i cykelbanan. Det har varit många som hört av sig och påpekat detta, sade Helldén till Stockholm Direkt. 

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ny-kajpromenad-pa-ostra-soder-ska-fa-folk-att-sluta-ga-i-cykelbanan/repqar!Wq1Z5oVtvgM1Ta0MuDyKbA/