Nyheter

Tips till 27 medlemmar - kolla autogirot

Föreningen gick över till ett nytt tv-abonnemang med Telenor den 1 april. Vi hoppas och tror att det tekniska fungerar. Men för de 27 medlemmar som hade privata digitala abonnemang - "TV Bas" eller "TV Flex" - kan det vara värt att se till att Telenor inte fortsätter att ta ut samma månadsavgift som tidigare.

Några av de medlemmar som betalar Telenors räkningar via autogiro har nämligen upptäckt att företaget inte tagit bort eller sänkt månadsavgiften automatiskt som utlovat.

De medlemmar som tidigare betalade för "TV Bas" ska inte betala något alls från den 1 april. De som tidigare betalade full avgift för "TV Flex" ska betala 149 kr/mån från 1 april.

Om man upptäcker att Telenor tagit ut fel avgift krävs att man ringer till 020 222222, Fakturafrågor, och ser till att det ändras.

Det är inte ens säkert att det räcker med ett samtal. En medlem ringde och fick Telenor att sänka avgiften för april. För att några dagar senare upptäcka att Telenor planerade att åter dra full avgift för TV Flex för maj!

Styrelsen har även tagit upp detta med Telenors fastighetsägarservice, som lovat gå igenom samtliga privata abonnemang i föreningen och se till att allt blir rätt automatiskt från 1 april. Men eftersom detta uppenbarligen inte fungerat för alla skickar vi ut denna varning.

Här nedan tidigare information på hemsidan om avgifterna för de 27 medlemmar som haft privata digitala abonnemang.

 

Nya tv-avtalet med Telenor sparar pengar för några medlemmar

Det har kommit frågor om vad föreningens nya tv-avtal med Telenor med digitala tjänster innebär för de medlemmar som redan abonnerar på dessa tjänster.

Enligt Telenor är det 27 medlemmar som i dag har de digitala abonnemangen "TV Bas" eller "TV Flex" med HD-kanaler och "Telenor Stream".

+ De medlemmar som har TV Bas i dag slipper betala månadsavgiften från 1 april när föreningens gruppavtal på just TV Bas går igång. Abonnemangspriset är 199 kr/mån i dag, och just i dagarna har det kommit brev från Telenor om att det höjs till 219 kr. Månadsavgiften ska enligt Telenor tas bort automatiskt. De medlemmar som har TV Bas i dag kan dock ringa Telenor om de vill ha en ny box.

+ De medlemmar som har TV Flex i dag, med åtta favoritkanaler typ internationella nyhetssändningar, får månadsavgiften sänkt från 1 april. Månadsavgiften ligger i dag på 279 kr/mån, och ska höjas till 299 kr. Den nya månadsavgiften blir 149 kr. De medlemmar som har TV Flex bör dock ringa Telenor, inte bara om de vill ha en ny box utan också för att försäkra sig avgiftssänkningen. (Telenors olika avdelningar är dåligt samordnade och har gett olika uppgifter om denna avgift. Den uppgavs till 129 kr på det första utskicket).

OBS. Ovanstående information berör endast de 27 medlemshushåll som abonnerar privat på extratjänster från Telenor.