Nyheter

RING INTE Telenor - om du inte vill ha hd-tv

Telenors informationsblad, som styrelsen delat ut i brevlådorna, har missuppfattats av några medlemmar. Därför upprepar vi: Medlemmar som är nöjda med bildkvalitén på tv-sändningarna behöver inte göra någonting - dagens tv-kanaler via tv-uttaget kommer att finnas kvar även efter den 1 april.

På Telenors informationsblad uppmanas man att ringa "för att aktivera dina tjänster som ingår". Men det handlar alltså bara om de nya tjänsterna som ingår i BRF Sjöstadens nya avtal, som en digitalbox som gör att man kan se flera kanaler i hd-kvalitet och få "Telenor Stream" för att kunna se kanalerna via internet varhelst man befinner sig inom EU.

MEN de medlemmar som inte är intresserade av dessa nya tjänster kan sitta lugnt och fortsätta se på sina favoritkanaler.

Någon medlem har ringt till Telenor och fått beskedet att man måste ha digitalboxen för att kunna se på tv efter den 1 april. Detta är alltså helt fel!

Telenors kundservice försäkrar att man inte ger några sådana besked, men har nu uppmanats av styrelsen att vara tydliga med att de analoga sändningarna via tv-uttagen fortsätter som tidigare.

De som har ringt Telenor och mot sin vilja får en digitalbox hemsänt kan helt enkelt låta bli att hämta ut den. Den skickas då tillbaka till Telenor.