Nyheter

Nya tv-avtalet med Telenor sparar pengar för några medlemmar

Det har kommit frågor om vad föreningens nya tv-avtal med Telenor med digitala tjänster innebär för de medlemmar som redan abonnerar på dessa tjänster.

Enligt Telenor är det 27 medlemmar som i dag har de digitala abonnemangen "TV Bas" eller "TV Flex" med HD-kanaler och "Telenor Stream".

+ De medlemmar som har TV Bas i dag slipper betala månadsavgiften från 1 april när föreningens gruppavtal på just TV Bas går igång. Abonnemangspriset är 199 kr/mån i dag, och just i dagarna har det kommit brev från Telenor om att det höjs till 219 kr. Månadsavgiften ska enligt Telenor tas bort automatiskt. De medlemmar som har TV Bas i dag kan dock ringa Telenor om de vill ha en ny box.

+ De medlemmar som har TV Flex i dag, med åtta favoritkanaler typ internationella nyhetssändningar, får månadsavgiften sänkt från 1 april. Månadsavgiften ligger i dag på 279 kr/mån, och ska höjas till 299 kr. Den nya månadsavgiften blir 149 kr. De medlemmar som har TV Flex bör dock ringa Telenor, inte bara om de vill ha en ny box utan också för att försäkra sig avgiftssänkningen. (Telenors olika avdelningar är dåligt samordnade och har gett olika uppgifter om denna avgift. Den uppgavs till 129 kr på det första utskicket).

OBS. Ovanstående information berör endast de 27 medlemshushåll som abonnerar privat på extratjänster från Telenor.

För övriga medlemmar gäller den information som tidigare sänts ut. Den 1 april träder BRF Sjöstadens nya gruppavtal för tv-sändningar med Telenor i kraft, med höjd kvalitet utan att det blir dyrare för föreningen.

De medlemmar som önskar kan få se de flesta tv-kanaler i HD-kvalitet och få möjlighet att se på tv-sändningarna via nätet varhelst de befinner sig inom EU, det som kallas Telenor Stream.

Allt som krävs är att man ringer till Telenor 020-222 222, tryck 2 för tv-tjänster, därefter tryck 1 för att beställa.