Nyheter

Så kan vi tillsammans göra en insats för miljön och föreningens kostnader

Med en enkel grej i kranen i handfatet och under duschens blandare kan vi spara vatten och minska energiåtgången för uppvärmning av vattnet – göra en insats för miljön och förbättra föreningens ekonomi med 10 000-tals kronor på samma gång. Och utan att försämra komforten!

 Det är ny teknik som gör att vattenstrålen blir lika stark som tidigare trots att den innehåller lite mer luft och lite mindre vatten som gör detta möjligt. Det kallas för ”konstantflödesteknik” eller ”höghastighetsteknik” men resultatet är detsamma.

Flera energiexperter har gjort beräkningar åt oss. Föreningen kan spara drygt 37 000 kWh/år, enligt Energideklarationen för föreningen. Föreningen kan spara cirka 800 kr/lägenhet­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­/år, enligt ett energiföretag som installerar dessa produkter.

Vilken kalkyl som är mest rätt får framtiden utvisa. Men det är en mycket lönsam investering i vilket fall, med tanke på att strålsamlarna kostar 200 kr/badrum.

 Vi i styrelsen har provat grejerna, som kallas strålsamlare, i våra badrum under flera månader och inte märkt någon skillnad. Vi är nu övertygade om att det här funkar!

 Därför har föreningen köpt in strålsamlare till handfat och duschar till medlemmarnas badrum. De flesta kan säkerligen sätta in dem på egen hand, annars är vi i styrelsen beredda att hjälpa till.

 Vi hoppas att alla medlemmar vill vara med i den här satsningen för miljön och föreningens ekonomi.

Mer information kommer att ges efter föreningens extrastämma torsdag 15 februari.

Då kommer strålsamlare att delas ut.

Strålsamlare delas också ut i samlingslokalen Snäckan:

Fredag 16 februari kl 14-16 och lördag 17 februari kl 11-13.